Start » Samlade vittnesmål » Nio bort och vikarielöst på Rönnenskolan

Nio bort och vikarielöst på Rönnenskolan

Rönnenskolan i Malmö

En anställd på Rönnenskolan i Malmö beskriver hur totalt 10 tjänster ska bort eller inte ersätts på 7–9-skolan.

”Rektorerna gick ut med information om att sju tjänster skulle bort. Men redan sen innan hade två lärarassistenter inte fått förlängt och en elevkoordinator inte blivit ersatt med vikarie då hen var föräldraledig.

Detta ifrågasattes på en APT och rektorerna kunde då inte redogöra för vad som hänt med alla tjänster och vem som egentligen vikarierar för vem.”

– Anställd på Rönnenskolan i Malmö

Skolpersonalen beskriver hur nedskärningar skett under flera år och hur chefer långt från verksamheten tar beslut som påverkar elever och personal negativt.

”De senaste tre åren har vi konsekvent skurit ner. Samtidigt flyr personalen skolan på grund av chefer som inte är i verksamheten, ger lärare undervisningsgrupper med över 30 elever och ständigt nekar stöd till lärare med elever i behov av extra stöd.”

Det beskrivs hur vissa tjänster inte har ersatts, trots att man är beroende av dessa för att kunna bedriva sin undervisning.

”Eleverna arbetar väldigt ofta på sin Chromebooks. Nu när datorer är trasiga så har skolan inga ersättningsdatorer eftersom dessa är slut. It-ansvarig är dessutom ledig för studier i nio veckor och det finns ingen som täcker upp för den tjänsten och därmed ingen som kan hjälpa elever med datorer som ej fungerar eller behöver hjälp med lösenord för att komma åt sina Classrooms.”

Bild:jorchrCC BY-SA 3.0

Kommentarer

3 svar

 1. Camilla Magnusson

  Min dotter går på årskurs 7 i Rönne skolan. Hur kan jag protestera/agera mot detta.

  Vänliga Hälsningar Camilla

  1. SkolLeaks

   Hej Camilla,
   En bra start är alltid att prata ihop sig med andra föräldrar och med skolpersonalen om situationen på skolan – så att ni kan stödja och peppa varandra i vilket som är nästa steg att ta.
   Det finns ett nätverk som heter Malmöskolor mot nedskärningar (https://www.facebook.com/malmoskolor) där det går att bli aktiv och få stöd. Malmöskolor mot nedskärningar har delat ut flygblad på flera skolor och pratat med personal och föräldrar – kanske kan det vara en första sak att göra på Rönnenskolan?

   Det går också att starta en Facebook-grupp för information och koordinering på er skola (”Rönnenskolan mot nedskärningar”) som kan bli en så kallad undergrupp till Malmöskolor mot nedskärningar.

   Skriv gärna till Malmöskolor mot nedskärningar på Facebook om du vill ha stöd och pepp eller bestämma en dag för flygbladsutdelning.

 2. Stora klasser på Rönnenskolan

  […] har tidigare rapporterat om nedskärningar och personal som flyr Rönnenskolan i Malmö. Ytterligare ett vittnesmål bekräftar bilden av personal som flyr skolan, och hur […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *