Start » Samlade vittnesmål » Ledningens svar: sök nytt jobb

Ledningens svar: sök nytt jobb

Gullviksskolan

”Gullviksskolan i Malmö sköts så dåligt av ledningen att flera ur personalen valt att sluta. Det förekommer dagliga konflikter och kränkningar mellan eleverna.

Personalen sliter och har dagliga samtal med eleverna. Vårdnadshavare kontaktas, det bokas tid för möten och konsekvenstrappan gås igenom. Kränkningsanmälningar skrivs och läggs i arkiv (det vill säga inget händer med dem).

Eftersom dåligt beteende har normaliserats på skolan är det så illa att personalen berömmer eleverna när de sitter ner på sina platser och lyssnar och inte springer ut och in hur de vill ur sina klassrum.

Ledningen lägger över problemen som finns på skolan på personalen, det är tydligen personalens fel att eleverna beter sig illa och förstör.

När personal som är utmattad kontaktar ledningen om situationen på skolan och säger att de håller på att gå in i väggen, blir de ombedda att se sig om efter ett nytt jobb.”

– Anställd på Gullviksskolan

Delad

i

av

Kommentarer

2 svar

  1. Anonym

    Känner igen allt du skrev. Ingen relation mellan ledning och personal de lägger all tyngd på sina anställda. De skiter fullständigt i sina anställda om de mår bra eller dåligt. Jag har aldrig någonsin hört en positiv kommentar eller en uppåtpuff de är bara bra på att kränka och förminska ens känslor. Rekommenderar att ingen söker jobb hitt för er egen säkerhet och mående!

  2. Anonym

    Känner också igen allt som du skriver. Anställda går på knäna av allt extra arbete som läggs på dem. De som slickar chefens rumpa får bättre lön och är de enda glada på den skolan. Många som knappt vågar uttrycka sina åsikter inför ledningen då de oftast biter en själv i rumpan sen. Ledning som oftast inte är på plats. Ledning som tycker att de anställda inte får dricka kaffe på möten. Ledning som som påstår att man alltid ska vara tillgänglig även på sin egen rast om man ser en elev som behöver en.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *